Over Hans

Wat ik wil delen is hoe bijzonder levenskracht is als het vrij kan stromen. Dat wanneer je op het juiste spoor zit in je leven alles in de flow lijkt. Dingen gebeuren als vanzelf, je zit lekker in je vel je bent gezond en je sprankelt van levenslust. Als een klein kind opgaand in haar spel maar onbewust van zichzelf of de indruk die ze op anderen maakt. In het Chinese taoïsme hebben ze daar een term voor Wu Wei wat je zou kunnen vertalen als spontane moeiteloze actie.

Onlangs heeft de Nederlandse wetenschapper Huber een nieuwe definitie van gezondheid geformuleerd:

Gezondheid als het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. 

Voor mij heeft gezondheid betrekking op de eenheid van lichaam en geest en daarmee in je eigen kracht staan. Dat betekent dat mentale emotionele en lichamelijke weerstand aan elkaar gekoppelde grootheden zijn en van evenredig belang voor de gezondheid.

Als kind van twee culturen Moluks en Nederlands voel ik mij van nature aangetrokken tot het oosterse. Als kind deed ik judo, op mijn 21e ben ik met aikido begonnen en dat doe ik nog steeds. Ik studeerde af aan de European Iokai Shiatsu Academy in 1992, deed een acupunctuur opleiding bij Zhong en leerde en werkte 4 jaar lang in de praktijk voor manuele therapie van Zervaas in Den Haag waar ik afstudeerde in 1997. Sindsdien heb ik een praktijk gehad voor rugklachten, eerst in ‘s-Hertogenbosch en sinds 2008 in Amsterdam. Naast het werk als therapeut ben ik werkzaam als Eigen-plan coach en begeleid gezinnen die met jeugdzorg te maken krijgen om een plan te maken en weer grip te krijgen op hun leven. Ik sport veel en graag, geef aikido-les, honkbal training aan jeugd en doe aan yoga. Ik woon in Amsterdam met mijn geliefde en drie kinderen die op de middelbare school zitten.

Hans Elzinga

Interesse in een van mijn behandelingen?