Veel gestelde vragen

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig, je kunt direct een afspraak maken.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling vanuit het aanvullend pakket. Check je verzekeringspolis om te zien welke vergoeding je krijgt. Ik ben aangesloten bij de SVN de shiatsu vereniging nederland.

Agb code praktijk 90019494
Agb code zorgverlener 90041108

Nee je eigen risico wordt niet aangesproken voor deze behandeling.

Een behandeling kost 95 euro per uur. Afhankelijk van de duur van de behandeling kan ook een half uur of 3 kwartier in rekening worden gebracht.

Betaling vindt direct na de behandeling plaats via pin of een betaalverzoek via de app.
De factuur krijg je per mail en dien je in bij je zorgverzekeraar.

Met pijnklachten, stress en vermoeidheid. Kijk in de lijst met meest voorkomende klachten.

Elke behandeling begint met een gesprek, gevolgd door een lichamelijk onderzoek. De behandeling zelf bestaat uit een combinatie van manuele technieken om wervels te corrigeren en shiatsu-massage ter bevordering van ontspanning en herstel.

Vaak ligt de oorzaak van een spierverkramping in een of meerdere scheefstanden van de wervelkolom. Het is dus zinvol om te onderzoeken wat de verkramping veroorzaakt.

Bij een rughernia drukt er een uitstulping in de zenuw die door een scheur in een tussenwervelschijf naar buiten wordt geperst. Deze behandeling kan daar niet direct iets aan doen maar wel aan de oorzaak van de hernia, scheefstand van bekken en wervels. Als de druk er dan af is ruimt het lichaam de uitstulping zelf op.

Meestal zijn er een aantal behandelingen (2 tot 4) nodig om de gevonden scheefstanden te corrigeren. Tijdens deze sessies wordt ook aandacht besteed aan houding en worden oefeningen uitgelegd. Het kan zijn dat er meer (shiatsu) behandelingen nodig zijn voor herstel. Dit wordt duidelijk tijdens het proces en is onderwerp van gesprek aan het begin van elke vervolgsessie. Het is zinvol om periodieke controle afspraken te maken ook als er geen klachten zijn.

Het is goed om te bewegen en iets te kiezen wat je leuk vindt zodat je het ook volhoudt.
Naast het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen zijn veerkracht en coördinatie van belang. Specifiek voor de rug is het zinvol om core-oefeningen te doen. Pilates en yoga zijn bewegingsvormen waarbij kracht, lenigheid en coördinatie gecombineerd worden.

Shiatsu is drukpunt massage afkomstig uit Japan. Het werkt net als acupunctuur met een systeem van energiebanen de meridianen. Shiatsu vitaliseert en helpt de balans te herstellen.

Manuele therapie behandelt de gewrichten en corrigeert de positie van de botten ten opzichte van elkaar. Er zijn verschillende scholen en methodes van manuele therapie.

Deze methode kenmerkt zich door een zachte benadering: wervels worden individueel  gecorrigeerd door ze rustig terug te schudden naar hun juiste positie. Er wordt dus niet gekraakt.

De behandeling zelf doet geen pijn, achteraf kan wel een beurs gevoel optreden.

Nee er wordt niet gekraakt. Door het werken met kussens en rustige diepe ademhaling ontstaat ontspanning waardoor de wervels makkelijk terug te bewegen zijn naar hun oorspronkelijke goede positie. Doordat er geen weerstand is en de behandeling heel specifiek wervel voor wervel plaatsvindt is de behandeling veilig.

Door te bellen of te appen met Hans. Vervolgbehandelingen vinden altijd op afspraak plaats.

Interesse in een behandeling?